Kosmetikaförordningen: MI endast tillåtet i produkter som sköljs av

 

Den europeiska kosmetikindustrin rekommenderar sedan 2013 att konserveringsmedlet MI (Methylisothiazolinone) inte används i kosmetiska produkter som lämnas kvar på huden (s.k. leave on-produkter). Genom EU-förordningen/tekniska anpassningen 2016/1198 ändras reglerna formellt så att MI fr.o.m. den 12 februari 2017 är tillåtet som konserveringsmedel endast i produkter som sköljs av (s.k. rinse off-produkter). Maximalt tillåten koncentration i bruksklar beredning är 100 ppm / 0,01 %.

Förordning (EU) 2016/1198 har hämtas här >>

Här skriver KTF om konserveringsmedlet MI >>