Kurser/konferenser

Rapport från livsmedelshygienkonferens: Livsmedelssäkerhet - var det bättre förr?

I början av november 2014 höll det nationella nätverket inom utbildning i livsmedelsmikrobiologi sin första gemensamma konferens. Medarrangörer var kansliets branschföreningar KTF, IIH och BFS. Temat för konferensen var risker och utmaningar inom livsmedelssäkerhet. Trots modern teknik och stor kunskap finns det i dagens samhälle fortfarande många faror förknippade med livsmedelshantering. Svensk veterinärtidning har publicerat en artikel om konferensen.

Risker och utmaningar inom livsmedelssäkerhet: Konferens vid Uppsala universitet den 5 november

Årligen matförgiftas över en halv miljon människor i Sverige, många gånger helt i onödan. Nya råvaror, nya processer, förändrade matvanor samt en allt större andel åldrande befolkning ger nya nischer för patogena mikroorganismer. Detta kräver ständig uppdatering av kunskaper. Konferensen blir en heldag i universitetsmiljö med intressanta föreläsningar och förhoppningsvis givande diskussioner.