Studiebesök Svensk Plaståtervinning i Motala 14 mars 2024

Svensk Plaståtervinnings anläggning i Motala är Europas största och effektivaste anläggning för sortering av plastförpackningar.  De är just klara med den första etappen av en omfattande utbyggnad av anläggningen som fått namnet Site Zero. Från och med årsskiftet 23/24 kan Site Zero återvinna dubbelt så mycket plastförpackningar och tre gånger så många plastsorter jämfört med tidigare. Site Zero är helt klimatneutral tack vare egenproducerad förnybar energi från solceller på byggnadens stora platta tak. På så vis skapas cirkulära plastflöden utan negativ klimatpåverkan.

Studiebesöket vänder sig främst till medarbetare på medlemsföretagen som vill lära sig mer om den senaste utvecklingen när det gäller återvinning av plastförpackningar.

Tid för detta är torsdagen 14 mars 2024. Ni får ta er för egen maskin till Motala (samåkning från Stockholm kan ev. ordnas för den som önskar). Vi kommer att ha lunch i Motala kl 12.00 och studiebesöket sker 13.00-16.00. Studiebesöket är kostnadsfritt och endast för medlemmar i någon av branschföreningarna KoHF, SVEFF, BPHR, BFS eller Svenskt Växtskydd.

Anmäl dig via detta formulär snarast. Observera att antalet platser är begränsat. Först till kvarn.