Utbildning 3 maj om säkerhetsrapporter för kosmetiska produkter - förmiddag kostnadsfri

Heldagen vänder sig till BPHRs medlemmar med fokus på dig som är beställare av säkerhetsrapporter och vill veta vilken dokumentation som säkerhetsbedömaren kan efterfråga, dig som är ny i kosmetikabranschen men också till dig som redan är säkerhetsbedömare och vill ha praktisk vägledning eller höra mer om Läkemedelsverkets erfarenheter av marknadskontroller. I EU:s kosmetikaförordning finns det som bekant särskilda krav om att den kosmetiska produkten och ingående ingredienser ska vara säkra. Det säkerställs genom att en säkerhetsrapport upprättas för varje kosmetisk produkt innan den släpps ut på marknaden.

Heldagen 3 maj inleds med en kostnadsfri förmiddag där Läkemedelsverket redogör för kraven gällande säkerhetsrapporter och deras erfarenheter från marknadskontroller av dessa.

Eftermiddagens seminarium fokuserar sedan på de praktiska aspekterna av att ta fram en säkerhetsrapport med ett vägledningsdokument från vår systerorganisation KoHF som utgångspunkt. Eftermiddagens seminarium avslutas med en tillämpbar checklista.

Läs mer och anmäl dig här på KTF Utbildning.