Arbetsmiljöverkets remiss ang. ny regelstruktur: Synpunkter senast 11/12

BPHR har deltagit i ett av Arbetsmiljöverkets (AV) intressentmöten där myndigheten informerar om den omfattande remissen gällande ny regelstruktur. I mötet gavs tips och råd om hur man bör angripa remissförslaget och vilka frågor AV önskar återkoppling på. Kansliet har sammanställt en rapport som skickats till BPHRs tekniska kommitté med uppmaning att granska relevanta delar av regelverket.

  • Kansliets rapport från AV intressentmöte med en sammanfattning av vad som är viktigt att tänka på och hur man tar sig an remissen.

  • Det s.k. missivet till remissen, d.v.s. AVs text som förklarar översiktligt förslaget på AVs föreskrifter om allmänna råd i en ny struktur.

  • Paragrafnyckeln som vägleder hur man hittar de gamla föreskrifterna i den nya strukturen. Sist i kansliets rapport finns information om de föreskrifter med hänvisningar som vi bedömer är mest relevanta för BFS- och BPHR-företag, t.ex. reglerna om maskiner.

Nästa intressentmöte äger rum den 26 november kl. 10-12. Anmälan senast den 19 november till intressentmote26november@av.se

Här finns remissen med alla dokument, förklaringar, frågor & svar, råd om hur man tar sig an remissen m.m.

Deadline för remissyttrande är 30 december så vi (troligen tillsammans med andra branschföreningar på kansliet) ser till att vara klara med yttrande innan jul. Dina synpunkter behöver vi senast den 11 december.