Digital utbildning om klassificering och märkning enligt CLP-förordningen

Utbildningen hålls två förmiddagar den 6:e och 8:e september 2022.

Utbildningspassen innehåller interaktiva moment i form av korta övningsuppgifter som på ett pedagogiskt sätt visar hur reglerna i CLP-förordningen ska tillämpas.

 

  • Del 1 inleds med en översiktlig genomgång av CLP-förordningens olika delar och en orientering i begrepp och definitioner som är viktiga vid tillämpning av lagstiftningen. Denna del fortsätter sedan med kriterierna för klassificering av ämnen och blandningar gällande fysikaliska faror och miljöfaror. Reglerna för klassificering förklaras på ett pedagogiskt sätt med korta övningsuppgifter inkluderade i utbildningen. Avslutningsvis presenteras exempel på CLP-märkning för fysikaliska faror och miljöfaror.

 

  • Del 2 fokuserar på klassificering av hälsofaror genom att gå igenom de hälsorelaterade faroperspektiven som till exempel akut toxicitet och sensibilisering samt de tre vanligaste exponeringsvägarna. Därefter kombineras teori och praktik då kriterierna för klassificering av hälsofaror illustreras med hjälp av korta interaktiva övningsuppgifter under utbildningens gång. Del 2 avslutas med förklaring av särskilda regler och begrepp som ska tillämpas för vissa ämnen och blandningar.

 

Utbildningen riktar sig till alla aktörer i leverantörskedjan av kemiska produkter. Medarbetare inom såväl kvalitet, regulatoriska frågor, marknadsföring och försäljning som företagsledning är varmt välkomna. Kursen vänder sig även till dig som är ny på jobbet inom branschen.

Läs mer om utbildningen och välkommen med din anmälan här

 

PAKETPRIS för medlemmar på 5500:- erbjudes för denna kurs om CLP-förordningen och kurs den 29 september om säkerhetsdatablad och exponeringsscenarier

Gör två separata anmälningar.

Frågor och funderingar mailas till ktfutbildning@ktf.se.